ОБЩИ УСЛОВИЯ

ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА BGDRONES.COM

 

     ВНИМАНИЕ! Преди да използвате този уеб сайт, внимателно прочетете тези Общи условия. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с посочените условия.

 

Ако НЕ ПРИЕМАТЕ долу изброените условия, не използвайте този електронен магазин! 

 

 • bgdrones.com е електронен магазин по смисъла на действащите разпоредби в страната притежаван и управляван от ДВ Трейд Груп ЕООД с ЕИК BG205236889. Цялата нужна информация за избран от клиента продукт е качена в сайта. Ако след прочитане на информацията все още имате въпроси, може да се свържете с нас на посочената ел.поща или телефон.
 • bgdrones.com не носи отговорност за точността на публикуваната информация за характеристиките на продуктите, като се стреми винаги да поддъжа максимално най-точна информацията в сайта.
 • Ако продукти, които са маркирани като „налични“, а не са налични на склад, bgdrones.com се задължава да се свърже с потребителя до 2 работни дни, за да го осведоми за липсата и/или да даде срок за доставка.
 • Клиентът, ако е поръчал стока, която не е налична към момента, има право да откаже поръчката незабавно от момента на узнаването. Ако клиентът е заплатил сумата на избрания от него продукт предварително, bgdrones.com се задължава да възстанови напълно сумата по банков път в рамките на 7 /седем/ работни дни.
 • Продуктите, които предлага bgdrones.com са хоби модели, не се препоръчват за деца до 12-годишна възраст освен, ако не е упоменато друго.
 • Добавянето на продукти в категория “Количка“ не обвързва клиента с договор за покупка. Договорът се счита за сключен в момента на избиране на бутон “ Поръчване“ и завършване на поръчката.
 • Всички цени в сайта са крайни, обявени са в лева (BGN) с включено ДДС  и са валидни за момента на публикуването им, като bgdrones.com си запазва правото да ги променя без предупреждение.
 • Клиентът заплаща цената, която е била посочена към момента на покупката. 

 

ПОРЪЧКА 

Може да направите поръчка през сайта и бутона „Поръчай“, чрез онлайн чата ни или по телефон, посочен в раздел “Контакти“. При поръчка може да се регистрирате или да поръчате като гост без вашите данни да се запазят при нас.

При поръчка клиентът е длъжен да предостави:

 • Две имена (Име и Фамилия);
 • Валиден български телефонен номер;
 • Град за доставка;
 • Валиден адрес;
 • Офис на Еконт/ Спиди (ако желае доставката да бъде извършена до офис на куриер).

     Посочване на неверни или непълни данни прави поръчката невалидна и тя няма да бъде доставена. След като заявите вашата поръчка, възможно е да ви потърсим на посочения телефон за потвърждение или доуточнение.

 

ПЛАЩАНЕ 

Плащането се извършва чрез наложен платеж на куриера, който доставя пратката или в офиса на куриерската фирма.

Защо нямам касов бон?

Според чл. 3 Наредба № Н- 18 от 13 Декември 2006 . издаването на касова бележка е задължение на куриерската служба, на която плащате в брой при доставката на продукта.

За направеното от клиента плащане куриерската фирма издава Разписка за пощенски превод или служебен бон на стойността на дължимата сума. За осчетоводяване на покупката е необходимо да запазите фактурата си заедно с разписката за ППП от куриерската служба.

 

ДОСТАВКА 

Поръчаните продукти се доставят в цялата страна чрез куриер на Еконт и Спиди до адрес на получателя или офис на куриера.

     Кога ще бъде пратката при мен?

Всички налични стоки се доставят до 2 работни дни до Вас. В 90% от случаите доставката се извършва на следващия работен ден или в събота до обяд. Ако желаете доставка в определен ден, моля запишете го като бележка при поръчката или се свържете с нас след направена поръчка.

     Колко струва доставката?

Доставката се извършва чрез куриерски фирми Еконт и Спиди. При приключване на поръчката ще се калкулира стойността на доставка, ако не е достигнат прага за безплатна доставка.

 

ПРЕГЛЕД И ТЕСТ НА СТОКАТА 

При получаването на стоката потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липса на някой от придружаващите я аксесоари незабавно се свържете с нас.

Ако не направите това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по – късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци или липсата на някой от придружаващите я аксесоари.

 

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

 • Може да върнете продукт, закупен от нас в рамките а 14 дни след доставката според българското законодателство.

   

  • Ако искате да върнете продукт трябва да попълните формуляра за връщане, който може да намерите тук и да го изпратите на email info@bgdrones.com, след което ще ви върнем информация за връщане на продукта.
  • В случай на използване на правото си на отказ и връщане на продукт Клиентът поема разходите за доставка.
  • Сумата ви може да бъде възстановена само по банков път.
  • След преглед на получената стока, ако тя отговаря на условията за връщане, ще получите превод на сумата ви до 7 работни дни.
  • За върнат продукт, който не отговаря напълно на условията за връщане bgdrones.com може да откаже връщане или да възстанови част от стойността на стоката.
  • Може да върнете продукт, който сте закупили от нас в рамките на 14 дни от получаването на продукта, според българското законодателство. 
  • НЕ връщайте продукти с наложен платеж. Такъв тип пратки няма да бъдат приемани.

   

       За да върнете продукта той трябва да отговаря на няколко условия:

  • Всеки продукт, който искате да върнете, не трябва да е ползван, може само да е пробван. Всеки продукт, който има следи от удари, надрасквания или други следи, нарушаващи търговския вид на продукта, може да бъде приет обратно, но платената сума от вас ще се възстанови частично, в зависимост от състоянието на продукта или да бъде отказана възможността за връщане.
  • Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние като при доставката. Няма да бъдат приемани продукти, които са били поправяни от неупълномощено лице или които са повредени от вас, такива с увредената или нецялостна опаковка, с одрасквания, със следи от удари ( но не само – механични/ електрически шокове). Няма да се приемат и продукти, които не са придружени от всички аксесоари, с които са били доставени.
  • Трябва да върнете продуктите в оригинална опаковка, придружена от непокътнатите етикети.
  • В случай, че доставеният от нас продукт е бил придружен от подарък, когато връщате продукта, трябва да върнете и допълнителните аксесоари към него.
  • В случай, че сте закупили повече от един, но еднакви продукти и желаете да върнете някой от тях, само един от тези продукти може да бъде отварян. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани.
  • Не можете да върнете: батерии, мотори, (освен ако не го направите направо пред куриера преди да приемете пратката).

   

УСЛОВИЯ И ГАРАНЦИЯ

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ!

Скъпи клиенти, важно е да разберете естеството на rc продуктите – всички части, оборудване, електроника, радио-контрол и други аксесоари не са играчки! Повечето от тях са технически сложни продукти, които изискват Потребителят да има известни умения за управление, поддръжка, ремонт, експлоатация, диагностика и други. Ако не разполагате с необходимите знания и опит може да потърсите информация в интернет, да се допитате до по опитни моделисти или да се свържете с нас за консултация – ще помогнем с радост.  RC моделите и техните компоненти са предмет на екстремни натоварвания по време на експлоатация като: висока скорост, преодоляване на препятствия, скокове и други, изпълнявани от модела. Не съществуват общоприети стандарти за управление на RC модели, както и техните компоненти, които осигуряват такива неща като: сила, издръжливост, надеждност и др. Ние нямаме задължението и обективната възможност да контролираме условията на експлоатация, подготовката на модела, безопасната му експлоатация, както и уменията при управлението му. След закупуването на този продукт цялата отговорност за правилната и безопасна експлоатация, съхранение на модела и всички вреди, причинени на имущество или здравето на трети лица при използването му са задължения на потребителя.

 

Всеки един продукт, който изпращаме е прегледан и тестван за дефекти. Така вие може да сте сигурни, че стоката, която ще получите ще бъде работеща без дефекти.

     Не носим отговорност за повреди причинени от незнание, неправилно използване или неправилно сглобяване. При тези случаи клиентът сам поема разходите за ремонт.

Поради самата специфика и характеристика на дроновете/колите ние НЕ можем да дадем стандартна гаранция за повреди (обикновено причинени от потребители). Те падат и се удрят особено при по- неопитни потребители и практически няма как да се определи дали неизправността възникнала след напр. 2-3 месеца е в следствие на производствен дефект или резултат от неправилното използване на продукта. Моля, ако не сте съгланси с гаранционните условия не използвайте този сайт.

Ако установим, че дефекта наистина е производствен, ние ще подменим или поправим вашият продукт.

Гаранцията покрива електрониката вътре в дрона за период от 6 месеца.

     Гаранцията не покрива консумативите на дрона (мотори, перки, батерии, зарядни устройства).

     Гаранцията отпада:

 • при опит за извършване на ремонт и отстраняване на несъответствие от неоторизирано от bgdrones.com лице или сервизен център;
 • в случай на повреди, причинени от неправилна експлоатация (падания, удари);
 • в случай на нарушаване на физическата цялост на продукта;
 • в случай на употреба на продукта извън неговите възможности;
 • в случай на електрическо и/или друго въздействие (късо съединение, токов удар, намокряне, замърсявания, влияние на атмосферни условия);

При възникване на гаранционно обслужване ние ще ремонтираме, подменим или при невъзможност да се стигне до друго решение ще възстановим стойността на продукта в рамките на 30 календарни дни по банков път на посочена от Вас банкова сметка.

 

Настоящите Общи условия могат да бъдат актуализирани по всяко време. При използване на bgdrones.com, Потребителите се задължават да спазват настоящите Общи условия.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ СЕ СЪГЛАСЯВА С УСЛОВИЯTA ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ УСЛУГИТЕ НА bgdrones.com. С НАТИСКАНЕ (КЛИКВАНЕ) НА ВСЕКИ ЕДИН ОБЕКТ, ЛИНК ИЛИ БУТОН НА САЙТА НА bgdrones.com, КАКТО И С ЛИНКА КЪМ НАСТОЯЩИТЕ ОБЩИ УСЛОВИЯ) И СЕ СЧИТА, ЧЕ Е ЗАПОЗНАТ С ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, ПРИЕМА ГИ И СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ГИ СПАЗВА.